Het Alzheimermozaïek

Ik begon te mozaïeken

Mijn moeder begon te dementeren

Haar ziekte gaf mij inspiratie

Het mozaïeken gaf mij rust

Haar ziekte liet mij anders naar haar kijken

Met mozaïeken kreeg alles een plaats

Mozaïeken werden verhalen

En de verhalen werden een boek

 

Van de cover:

De ziekte van Alzheimer van haar moeder vormt onverwacht een bron van inspiratie voor Cindy Çençen’s nieuwe hobby: mozaïeken met stukjes gekleurd glas. Terwijl Cindy haar moeder in stukken uiteen ziet vallen, probeert ze de scherven van hun onderlinge relatie een plek te geven. Zo ontstaan de illustraties in dit boek: intuïtieve afbeeldingen rond het thema Alzheimer met haar moeder in de hoofdrol. Daarna schrijft ze op een openhartige manier de verhalen achter de mozaïeken. Episodes uit het leven van haar moeder en dat van haarzelf tegen een achtergrond van Alzheimer en de praktische problemen die dat met zich meebrengt. Het resultaat, dit boek, is als één groot contrastrijk mozaïek waarin herinneringen en emoties letterlijk en figuurlijk zijn verwerkt: Het Alzheimermozaïek.

Met mijn boek 'Het Alzheimermozaïek', waarin 13 foto's van mijn mozaïeken en 13 persoonlijke verhalen zijn opgenomen, wil ik niet alleen een bijdrage leveren aan het gesprek rond de ziekte van Alzheimer, maar ook het belangrijke werk van 'Alzheimer Nederland' ondersteunen.

Per verkocht boek zal €2 worden gedoneerd aan Alzheimer Nederland.

Koop het boek nu voor €20 via https://www.boekenbestellen.nl/boek/het-alzheimermozaiek/9789090314907 ; de boekhandel of www.Bol.com. Direct doneren mag natuurlijk ook! Meer informatie is te vinden op de website: www.hetalzheimermozaiek.nl 

Dank u voor uw bijdrage aan dit project! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 2.000 (12%)
Bekijk alle donateurs
20
15:33 uur
27-03-2019
Er zijn weer 10 boeken de deur uit!
25
10:56 uur
14-03-2019
Ik draag graag bij aan deze mooie actie van Cindy. Zij heeft een zeer lezenswaardig boek (Het Alzheimermozaiek) geschreven over haarzelf, haar moeder, en de rol die de ziekte van Alzheimer speelde in haar relatie met haar moeder. Aan de hand van illustraties van glasmozaïeken wordt de lezer meegenomen in de belevingswereld van een dochter met haar moeder met Alzheimer.
20
14:27 uur
09-03-2019
‘Alzheimer Mozaïek’ neemt de lezer vanuit een persoonlijke verhaallijn, ondersteund door foto’s van ingrijpende mozaïek voorstellingen, mee op reis naar voor de getroffenen een steeds kleinere wereld met steeds minder ‘(h)erkenning’. Dit toegankelijke en pakkende boek biedt begrip en steun voor zowel patiënt als voor diens sociale systeem. Het levert een bijdrage voor meer (h)erkenning voor deze, thans nog ongeneeslijke, slopende ziekte.
34
13:16 uur
08-03-2019
Deze week gingen er nog 17 boeken de deur uit. x 2 = 34 Euro voor Alzheimer Nederland!