Het Alzheimermozaïek

Ik begon te mozaïeken

Mijn moeder begon te dementeren

Haar ziekte gaf mij inspiratie

Het mozaïeken gaf mij rust

Haar ziekte liet mij anders naar haar kijken

Met mozaïeken kreeg alles een plaats

Mozaïeken werden verhalen

En de verhalen werden een boek

 

Van de cover:

De ziekte van Alzheimer van haar moeder vormt onverwacht een bron van inspiratie voor Cindy Çençen’s nieuwe hobby: mozaïeken met stukjes gekleurd glas. Terwijl Cindy haar moeder in stukken uiteen ziet vallen, probeert ze de scherven van hun onderlinge relatie een plek te geven. Zo ontstaan de illustraties in dit boek: intuïtieve afbeeldingen rond het thema Alzheimer met haar moeder in de hoofdrol. Daarna schrijft ze op een openhartige manier de verhalen achter de mozaïeken. Episodes uit het leven van haar moeder en dat van haarzelf tegen een achtergrond van Alzheimer en de praktische problemen die dat met zich meebrengt. Het resultaat, dit boek, is als één groot contrastrijk mozaïek waarin herinneringen en emoties letterlijk en figuurlijk zijn verwerkt: Het Alzheimermozaïek.

Met mijn boek 'Het Alzheimermozaïek', waarin 13 foto's van mijn mozaïeken en 13 persoonlijke verhalen zijn opgenomen, wil ik niet alleen een bijdrage leveren aan het gesprek rond de ziekte van Alzheimer, maar ook het belangrijke werk van 'Alzheimer Nederland' ondersteunen.

Per verkocht boek zal €2 worden gedoneerd aan Alzheimer Nederland.

Koop het boek nu voor €20 via de boekhandel of www.Bol.com. Direct doneren mag natuurlijk ook! Meer informatie is te vinden op de website: www.hetalzheimermozaiek.nl 

Dank u voor uw bijdrage aan dit project! 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 2.000 (52%)
Bekijk alle donateurs
20
11:42 uur
23-07-2020
Wat een prachtig en ontroerend boek Cindy! Het mooiste vind ik dat je de weg beschrijft die jullie sámen zijn gegaan in haar ziekteproces. Wat heb jij het leven van en met je moeder waardig, met wederzijds respect en liefdevol kunnen afsluiten! Door je creatieve zoektocht heb je een positieve draai aan haar ziekte kunnen geven. Ik wens dat velen door jouw boek geïnspireerd mogen worden in hun omgang met deze ziekte.
25
20:22 uur
29-06-2020
Ik ben zeer onder de indruk van jouw werk. Ik ben een vriendin van Mariska Brugman en kreeg jouw e-mailadres dus ik zal zo wat uitgebreider schrijven. Groet, Brid
743
12:28 uur
16-12-2019
Er zijn nog niet genoeg boeken verkocht maar ik wil graag vast de eerste helft van het actiedoel volstorten.
20
15:33 uur
27-03-2019
Er zijn weer 10 boeken de deur uit!