Lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie

Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Het is bijna Kerst!

YoLie (lees- en voorleesboekjes voor mensen met dementie) wil in deze tijd van het jaar een 'warme' kerstactie organiseren.

YoLie realiseerde vijf boekjes: de vier seizoenen en een kerstboekje.

Vanaf 28 november tot 25 december bieden wij u het kerstboekje gratis aan bij de aankoop van de vier seizoenen. Nu 54 euro i.p.v. 65 euro voor een set van 5 boekjes.

Twee euro per boekje (ook van het gratis kerstboekje) voorziet YoLie vzw voor organisaties die zich inzetten voor Alzheimer (Vlaanderen en Nederland). 

We doneerden reeds 2.500 euro aan organisaties in Vlaanderen en 1.500 aan Alzheimer Nederland.

Maar, we willen meer doneren. Met deze actie hopen we nog 500 euro aan Alzheimer Nederland te kunnen schenken.

Interesse in onze boekjes? Bestellen kan via onze website: www.yolievzw.com.

De boekjes bestaan uit: gedichten, korte verhalen en liedjes, opgevrolijkt met leuke illustraties (Marion Vrijburg) en afbeeldingen. 

Aan de hand van enkele vragen staat men stil bij de tijd van vroeger en nu. De vragen leiden tot boeiende en leuke gesprekken.

Met de liedjes van vroeger willen we het geheugen aanwakkeren. Mensen met dementie kennen deze teksten nog. Samen zingen maakt gelukkig en geeft vreugde.

Een handig en gebruiksvriendelijk boekje: vierkant (21cm x 21cm), spiraalbinding, gekleurde pagina's en cliparts. Boekje bestaat uit 60 pagina's (8 gedichten met afbeelding en vragen - 12 verhalen - 7 liedjes).

 

Van de leuke illustraties realiseerden we ook eenvoudige spelletjes: domino - memo - picto-bingo. Jullie kunnen deze gratis downloaden via de website. Het spel, de spelregels en de handleiding.

Op deze manier hopen we mensen met dementie nog actief bezig te houden en het contact met familie, verzorger, ... te bevorderen.

Mensen met dementie verdienen de nodige aandacht en zorg. YoLie wil bijdragen aan studie en onderzoek. 

https://yolievzw.com/een-gezellige-kerst-2/

https://yolievzw.com/leesboekjes/

https://yolievzw.com/een-stralende-zomer/

https://yolievzw.com/een-kleurrijke-herfst/

https://yolievzw.com/de-winter-is-in-t-land/

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.700 (100%)
Bekijk alle donateurs
200
21:06 uur
02-01-2021
500
15:19 uur
28-09-2020
Van de verkoop van onze lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie in Nederland konden we weer een bedrag van 500 euro doneren.
1.000
20:56 uur
29-07-2020