Koppie-kopjes

Vind jij dementie ook zo’n vreselijke ziekte? Als jong meisje ben ik mijn oma verloren aan deze nare ziekte. Ik begreep toen niet goed wat er gebeurde maar de emoties van de familieleden om mij heen hebben een grote indruk op mij gemaakt en zijn mij altijd bijgebleven.

En toen werd ik wakker met een goed idee! Ik wil mijzelf uitdagen én een bijdragen leveren aan Alzheimer Nederland. En ik hoop dat jij mij daarbij wilt helpen!

Hoi! Mijn naam is Jessie en met mijn keramiekbedrijf Studio Groei ben ik het project "Koppie-kopjes" gestart. Voor dit project maak ik door middel van de pinch-techniek (een van de oudste technieken, waarbij je door het "knijpen" van de klei met je duimen een vorm maakt) 100 koffie kopjes met de hand. Het doel is om 100 verschillende kopjes te maken met een minimale inhoudt van 125 ml (standaard kopjes inhoud), de meeste vallen groter uit. Ik gebruik hier verschillende kleuren klei en glazuur voor. Niet één zal hetzelfde zijn.

Omdat ik het heel leuk vind om mensen bij dit proces te betrekken post ik bijna dagelijks foto's en filmpjes van mijn proces op Instagram: studio.groei. Het is namelijk niet alleen een uitdaging voor mijn handen om 100 kopjes te produceren in een zo kort mogelijke tijd (ik had nog nooit eerder spierpijn in mijn handen haha). Ook het bedenken van 100 verschillende kopjes is een mooie uitdaging.

Zodra alle 100 koppie-kopjes klaar zijn zullen ze voor €18,75 per stuk aangeboden worden op mijn website: https://www.studio-groei.nl/koppie-kopjes. per kopje zal er €10,00 overgemaakt worden aan Alzheimer Nederland.

Volg je mij op instagram en zie je een kopje dat je echt MOET hebben? Meld je dan aan voor de early bird lijst! Stuur een email naar info@studio-groei.com en ontvang een paar uur voor de officiële verkoop een wachtwoord waarmee je alvast je favoriete koppie-kopje kunt scoren!

Steun mijn actie, koop een koppie!! Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie. Dankjewel!

Op deze actiesite kun je volgen hoever ik al ben om mijn doel van €1000,00 te bereiken! Hier zal ik regelmatig het geld van de kopjes naar overmaken! Je hoeft zelf dus geen donatie te doen op deze pagina.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.000 (100%)
Bekijk alle donateurs
510
07:37 uur
18-05-2021
Iedereen onwijs bedankt voor jullie bijdragen en positieve reacties op mijn project! We hebben gewoon binnen twee weken tijd €1000,00 opgehaald voor meer onderzoek naar Alzheimer!
490
21:52 uur
06-05-2021
De eerste 49 kopjes verzonden en de eerste overschrijving is een feit! Op naar de €1000,00! Op naar een toekomst zonder Alzheimer!