Het huis in je hoofd. Wat doet Alzheimer met het huis?

Om mijn kinderen, toen basisschoolleeftijd, uit te leggen wat Alzheimer met hun nog jonge oma deed heb ik tekeningen gemaakt. In de hoop dat zij begrepen waarom oma in hun ogen zo "raar" deed. Deze tekeningen heb ik gebundeld en van tekst voorzien. Het eindresultaat is dit boek, een boek waarin in "Jip en Janneke" taal is uitgelegd hoe je brein werkt en wat Alzheimer met je brein doet. Door meer duidelijkheid hoop ik op meer begrip voor Alzheimer.

Wat in eerste instantie is geschreven voor kinderen, blijkt nu het boek af is voor een veel bredere doelgroep geschikt. Inmiddels liggen mijn boeken ook ondere andere bij poli's in het ziekenhuis en huisartsenpraktijken.  

Het mooiste compliment wat ik tot nu toe in ontvangst heb mogen nemen komt van een ouderenverpleegkundige. Zij neemt het mee naar haar patienten als hulpmiddel om uit te leggen wat Alzheimer is. 

Het boekje is te koop voor 14,50 euro (excl. verzendkosten) via mijn website www.hethuisinjehoofd.nl .In de hoop dat er snel een medicijn tegen deze verschrikkelijke ziekte gevonden wordt, doneer ik een deel van de opbrengst aan Alzheimer Nederland.

Groet,

Susan 

 

Deze prachtige recensie heb ik deze zomer, 2019, mogen ontvangen.

Recensie NBD Biblion: 

Geachte relatie,

Bovenstaande titel is onlangs op aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken.

Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.

Het huis in je hoofd : wat doet Alzheimer met het huis? / Susan Willems ; illustraties Susan Willems, Judith Gerrits. - [RÐkevoort] : Susan Willems, 2018. - 25 pagina's : gekleurde illustraties ; 22 cm.

Het huis in je hoofd, je hersenen, is een prachtig instrument - zeker als alles het doet! Stuur stuurt zijn vriendjes Oog, Oor, Neus, Spier, Hand, Mond en Tong aan. Ieder van de vriendjes heeft een eigen plek in het huis én een eigen taak. Door goed samen te werken, kun jij dingen zien, horen, ruiken, voelen, proeven en bewegen. Soms is het huis niet schoon, raken draadjes verstopt en gaan ze stuk: dan heb je de ziekte van Alzheimer. Deze uitleg wordt gegeven via eenvoudige kleurenillustraties op een pastelkleurige achtergrond en korte begeleidende teksten. Na deze uitleg volgt een dubbele pagina met 'wat er kan gebeuren met mensen die deze ziekte hebben', en 'wat jij kunt doen om deze mensen te helpen'. Eenvoudige, doch doeltreffende, vierkante uitgave die taal geeft aan een voor jongere kinderen lastig te bevatten ziekte, zeker als ze dit in eigen kring meemaken en bijkomende gevoelens het extra lastig kunnen maken. Boekje van 'ervaringsdeskundige' (werkzaam bij Medische Psychologie in het Maasziekenhuis Pantein Boxmeer) voor school, thuis, ziekenhuis of wachtkamer huisarts. Handige uitgave om bij de hand te hebben als het thema actueel is en daardoor, paradoxaal genoeg, veel lezers verdient. Vanaf ca. 6 jaar.

groet,

NBD Biblion

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.000 (102%)
Bekijk alle donateurs
110
15:02 uur
31-12-2020
Yes, mijn streefbedrag van €1000 is behaald door de verkoop van mijn boek ''Het huis in je hoofd. Wat doet Alzheimer met het huis?'' Ook in 2021 is mijn boek nog te koop, voor meer info www.hethuisinjehoofd.nl
75
12:30 uur
07-05-2020
Als ondersteuning in de uitgave van dit boek, heeft de boekbinderij een kleine gift gedaan, die ik hierbij aan de stichting heb overgemaakt. We hopen dat dit boek bijdraagt aan de kennis onder kinderen over deze vreselijke ziekte... In je huis wil je dat het gezellig is..... toch?
250
20:06 uur
30-12-2019
Dit mooie bedrag kan ik doneren door de verkoop van mijn boek "Het huis in je hoofd". Hopelijk kan ik in 2020 weer een mooie donatie doen. Groet, Susan Willems
561
14:16 uur
31-12-2018
Dankzij de verkoop van mijn boek en overige giften ben ik nu al tot dit mooie bedrag gekomen. Bedankt allemaal. Hopelijk loopt dit succes ook door in 2019, zodat er aan het einde van 2019 weer een mooi bedrag gestort kan worden. Groetjes, Susan