Mr. Alzheimer - ons protestlied tegen Alzheimer

Met onze single Mr. Alzheimer willen we geld inzamelen voor Alzheimer Nederland. We zijn helaas maar wat goed bekend met de gevolgen van de ziekte. Daarom willen we samen met onze luisteraars ons inzetten om Mr. Alzheimer niet zomaar zijn gang te laten gaan. Dat is hard nodig, want maar liefst 280.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar een half miljoen. Wat kun je doen?

 

Download onze single nu via iTunes of stream via Spotify

 

Je kunt het ook downloaden of streamen via andere online muziekplatforms en toevoegen aan je playlist. Wij doneren zelf de mogelijke opbrengsten die we hiermee ophalen. Wil je extra doneren? Dat zou super zijn! Alle beetjes helpen. Klik hieronder op DONEER DIRECT en doe mee!

Kijk voor meer informatie over Boxin' The Vox op boxinthevox.com

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 999 (22%)
Bekijk alle donateurs
20
20:16 uur
01-06-2020
10
06:53 uur
29-05-2020
25
22:58 uur
27-05-2020
Mijn moeder heeft Alzheimer, en het is zo wreed om te zien wat deze ziekte met haar doet. Van een bruisende, vooraanstaande burger moeder, naar steeds meer niet haar zelf, iets wat ze zelf niet in de hand kan houden
15
09:09 uur
27-05-2020
Trots op jullie Daaf en Lot!!
26 May | 23:30

Folkduo Boxin’ The Vox in actie voor Alzheimer Nederland

Met hun nieuwe single Mr. Alzheimer hopen David Plasmeijer en Anne-Lotte Paymans (Boxin’ The Vox) uit De Kwakel zoveel mogelijk donaties op te halen voor Alzheimer Nederland. Het Nederlands folkduo met liefde voor Ierse muziek doneert alle opbrengsten van de single aan het goede doel. De protestsong Mr. Alzheimer is te beluisteren en te downloaden via alle bekende muziekplatforms zoals iTunes, Spotify en Google Play. Ook als je gratis luistert, draag je bij aan deze actie. Doe dus vooral mee! Protestsong Het muzikale koppel uit Noord-Holland maakt van dichtbij de gevolgen van Alzheimer en dementie mee. Davids moeder lijdt al ruim 10 jaar aan de vreselijke ziekte die het geheugen aantast. ‘Zij was de inspiratiebron voor het lied, ook al gaat het in de tekst niet direct over haar’, vertelt Anne-Lotte. ‘Mr. Alzheimer is een protestsong, waarmee we eigenlijk in actie komen tegen de ziekte die de mooiste herinneringen van je afneemt en in het niets starende ogen achterlaat. In het nummer richten we ons tot Mr. Alzheimer en vragen we hem onze herinneringen met rust te laten.’ Nederland en Ierland De protestsong wordt gezongen door Anne-Lotte die ook gitaar speelt. David speelt de melodielijn op de luit, een middeleeuws snaarinstrument en zingt mee in de brug van het nummer, waar de stemmen van dementerende mensen doorklinken. Boxin’ The Vox heeft de muziek opgenomen in studio’s in Doornenburg en in Miltown Malbay in Ierland. Zo is De vioolpartij in Ierland ingespeeld door Adam Shapiro uit Zuid-Afrika. De Ierse muzikant Jon O’Connell speelt de contrabas met een strijkstok, wat bijdraagt aan de donkere sfeer van de muziek. Extra doneren Het idee om met het nummer in actie te komen tegen dementie, ontstond op het podium. ‘We merkten dat ons publiek zich, net zoals wij, heel begaan voelt met dit lied. In maart hebben we dan ook contact gezocht met Alzheimer Nederland om hen de single aan te bieden.’ Inmiddels hebben we ook een speciale actiewebsite. Hier kan je, naast het lied beluisteren, ook nog extra doneren aan Alzheimer Nederland en de actie van Boxin’ The Vox volgen. 
Lees meer